Politici de Sanatate

A cinea ediție a Conferinței Naționale a Asociației Române de Chirurgia Peretelui Abdominal

27 octombrie
16:31 2017
A cinea ediție a Conferinței Naționale a Asociației Române de Chirurgia Peretelui Abdominal

Timp de 2 zile, între 26 și 27 Octombrie 2017, Bucureștiul a fost gazda celei de-a 5-a Conferințe Naționale  a Asociației Române de Chirurgia Peretelui Abdominal, eveniment care a reunit unele dintre cele mai mari personalități ale chirurgiei mondiale în domeniul reconstrucției peretelui abdominal.

Conferința cu titlul “Tehnici și tehnologii în chirurgia herniară”- și-a propus să conștientizeze cât mai mulți chirurgi de importanța realizării saltului calitativ în plan profesional, în concordanță cu progresul tehnologic. Apariția instrumentarului din ce în ce mai sofisticat, a materialelor tot mai performante,  a  roboților  chirurgicali și a informatizării a făcut posibilă efectuarea unor operații minim invazive extrem de complexe, care au schimbat paradigma de rezolvare a patologiei peretelui abdominal. Astfel, s-a trecut de la simpla acoperire a unui defect, la reconstruirea anatomiei și funcționalității regiunii, cu recuperare extrem de rapidă și cu durere minimă.

Dr. Victor Radu, unul dintre organizatorii conferinței și cel care a realizat în premieră în România câteva dintre aceste tehnici chirurgicale, a declarat, la deschiderea evenimentului, că are încredere în faptul că această manifestare științifică va fi un prim pas în modificarea de mentalități, în standardizarea actului chirurgical și în pătrunderea în armamentariul fiecărui chirurg, în special a celor tineri, a celor mai noi și mai revoluționare tehnici chirurgicale.

„Chirurgia peretelui abdominal se află într-o continuă și rapidă evoluție. Asistăm la o adevărată revoluție atât a tehnologiilor medicale, cât și a tehnicilor chirurgicale. A V-a Conferința Națională ARCPA a venit cu subiecte de actualitate având drept principal focus reconstrucția peretelui abdominal după herniile ventrale și incizionale. Au fost discutate, pe parcursul a trei sesiuni științifice distincte tehnici de restaurare a funcționalității peretelui abdominal prin abord deschis, laparoscopic, endoscopic și robotic; s-au discutat pe larg opțiuni terapeutice referitoare la IPOM, IPOM +, separarea endoscopică a componentelor, TAR (transversus abdominal release)” a mai spus dr. Victor Radu.

Printre speakers-ii care au fost prezenți la eveniment se numără: dr. IGOR BELYANSKY (Anne Arundel Medical Center, USA), dr. FERDINANDO AGRESTA (Community Hospital Adria, Italia), dr. BOJAN RADOVANOVIC (Hernia Center Belgrad, Serbia), dr. JAN F. KUKLETA (Hernia Center Zurich, Elveția), dr. FILIP MUYSOMS (Hernia Centrum Gent, Belgia) și dr. MARINKO ZUVELA (Hernia Centar Belgrad, Serbia).

Alte articole

TOP

revista politici de sănătate

Abonează-te la newsletter

:
: