Politici de Sanatate

Apel pentru lansarea eHealth Stakeholder Group

14 august
18:47 2019
Apel pentru lansarea eHealth Stakeholder Group

Comisia Europeană a deschis un apel pentru exprimarea interesului de a relansa eHealth Stakeholder Group (grupul celor interesați de eHealth) pentru perioada 2019-2022. Membrii grupului sunt reprezentanți experți ai organizațiilor europene active în sectorul eHealth și sunt numiți pentru o perioadă de trei ani.

Ca parte a angajamentului UE de a implica părțile interesate în elaborarea de politici publice, grupul părților interesate din domeniul sănătății electronice este de așteptat să ofere consultanță și expertiză, contribuind la elaborarea de politici și la punerea în aplicare a Comunicării privind posibilitatea transformării digitale a sănătății în Digital Single Market (piața unică digitală), în special în ceea ce privește următoarele domenii:

  • Date privind sănătatea, inclusiv promovarea Recomandării Comisiei privind un format de schimb de înregistrări electronice europene privind sănătatea și elaborarea suplimentară a setului de bază de specificații tehnice și o mai bună interoperabilitate.
  • Servicii de sănătate digitală
  • Probleme privind protecția datelor și confidențialitate
  • Cibersecuritate pentru datele din domeniul sănătății
  • Instrumente digitale pentru îngrijire centrată pe pacient
  • Inteligență artificială și sănătate
  • Alte aspecte transversale legate de transformarea digitală a sănătății și îngrijirii, cum ar fi propuneri de finanțare și investiții și tehnologii de activare.

Grupul va asigura contribuțiile reprezentanților organizațiilor din întreaga societate care sunt eligibili să participe, inclusiv din sectorul industriei Health Tech, societatea civilă reprezentând pacienții și profesioniștii din domeniul sănătății și mediul academic.

Apelul va fi deschis până pe 27 septembrie 2019.

Roxana Maticiuc

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: