Politici de Sanatate

Apel la bune practici de colaborare intersectorială pentru a pune capăt HIV, tuberculozei și hepatitelor virale

05 noiembrie
16:05 2019
Apel la bune practici de colaborare intersectorială pentru a pune capăt HIV, tuberculozei și hepatitelor virale

OMS / Europa solicită partenerilor din întreaga lume să își prezinte activitatea în ceea ce privește acțiunile de luptă împotriva virusului HIV, a tuberculozei (TBC) și a hepatitelor virale, acțiuni desfășurate în afara celor clasice care fac parte în mod standard din sectorul de sănătate. În ciuda îmbunătățirilor mari, aceste epidemii sunt încă o amenințare pentru sănătatea oamenilor din Europa și Asia centrală. Datorită rezistenței antimicrobiene, progresul obținut este și el în pericol.

După cum se precizează în poziția comună a Organizației Națiunilor Unite cu privire la stoparea HIV, tuberculozei și hepatitelor virale, eforturile de a răspunde acestor epidemii trebuie să se adreseze determinanților lor sociali, de mediu și economici și, prin urmare, necesită implicarea tuturor sectoarelor și a diferitelor tipuri de parteneri.

Acest apel oficial pentru bune practici se adresează tuturor partenerilor care lucrează la nivel local, național și internațional. A fost lansat în octombrie 2019, iar termenul până la care pot fi trimise este 18 noiembrie 2019. Fiecare acțiune scrisă trebuie să descrie care sunt bunele practici care îi pot inspira și pe ceilalți. Scrisoarea trebuie să aibă între 500 (minim) și 2500 (maxim) de cuvinte și trebuie să urmeze structura formularului de trimitere.

Întrebarile, sugestiile sau cererile de asistență tehnică pot fi adresate pe toată durata proiectului către IBCHealthJTH@who.int și către Vittoria Gemelli în legătură cu programul comun de tuberculoză, HIV și hepatită virală la adresa gemelliv@who.int.

Roxana Maticiuc

 

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: