Politici de Sanatate

Amgen Scholars: cercetare în instituții de top din Europa și Japonia

09 ianuarie
15:21 2018
Amgen Scholars: cercetare în instituții de top din Europa și Japonia

Studenții români pot aplica, până pe 1 februarie 2018, la programul Amgen Scholars, inițiat în 2009 de Fundația Amgen. Programul le oferă studenților oportunitatea de a participa, pe timpul verii, la sesiuni de cercetare în instituții de învățământ și cercetare de de top din Europa și Japonia.

De-a lungul timpului, programul a oferit oportunități de cercetare sub îndrumarea unor mentori de la facultăți de renume mondial pentru 738 de studenți din Europa, incluzând 13 din România. Studenții Mircea-Dan Mirea și Radu Costin Bizga Nicolescu, în prezent studenți ai Universității Cambridge, Sacalean Vlad de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” și Alon Vigdorovits de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” sunt patru dintre cei 102 studenți din Europa acceptați în anul 2017 în program, din peste 1.048 aplicanți.

Partenerii programului, cinci instutuții educaționale și de cercetare de top – Universitatea Cambridge, Anglia; EHT Zurich, Elveția; Institutul Karolinska, Suedia; Universitatea Ludwig-Maximilians, Germania și Institutul Pasteur, Franța – au găzduit studenți în laboratoare de cercetare de talie mondială. În plus, un număr de 9 studenți din Europa au participat la Programul Amgen Scholars 2017 din Japonia, care este deschis aplicanților din toată lumea.

Amgen Scholars Europe este parte a unui program global extins, în valoare de 50 milioane de dolari, cu o durată de 12 ani, care include 17 instituții principale de pe teritoriul Statelor Unite, Europei și Japoniei, care găzduiesc programul de cercetare pe timp de vară.

94% dintre participanții la program, adică peste 3.500 de alumni care și-au încheiat studiile de licență, urmează acum studii avansate sau o carieră în domeniul științific. Pentru mai multe informații, vizitați www.AmgenScholars.eu.

V. Grigore

Alte articole

TOP

Interviu dr. Mihaela Vlaiculescu

revista politici de sanatate-Republica Moldova

revista politici de sanatate

Abonează-te la newsletter

:
: