Politici de Sanatate

Al XXV-lea Congres Naţional de Hepatologie, un eveniment cu tradiţie

17 iulie
13:50 2015
Al XXV-lea Congres Naţional de Hepatologie, un eveniment cu tradiţie

Infecţia cu VHC – terapia viitorului 2015/2016, tratarea și monitorizarea infecțiilor cu VHB şi HDV, ciroza și complicațiile ei, progresele înregistrate în diagnosticul și tratamentul cancerului la ficat, dar și transplantul de ficat sunt doar câteva dintre temele care vor fi abordate anul acesta în cadrul Congresului Național de Hepatologie, organizat în perioada 24-26 septembrie, la Hotelul Pullman din București.

Ajuns în 2015 la cea de-a XXV-a ediție, evenimentul reunește specialiști români în hepatologie și nume mari ale hepatologiei internaționale. Cu toții vor dezbate noutățile în prevenirea, depistarea precoce, tratamentul și monitorizarea bolilor hepatice.

Concomitent cu lucrările Congresului Național de Hepatologie 2015, vor avea loc și cea de-a V–a Întâlnire Româno-Franceză de Hepatologie şi al VI-lea Curs Balcanic de Hepatologie. Cele trei evenimente sunt organizate de Asociaţia Română pentru Studiul Ficatului, Clinica de Medicină Internă a Institutului Clinic Fundeni, Asociaţia Franceză pentru Studiul Ficatului, Societatea Română de Gastroenterologie şi Hepatologie, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” şi Fundaţia “Acad. Marin Voiculescu”.

Preşedinţii Congresului Național de Hepatologie din acest an sunt: prof. dr. Mihai Voiculescu (foto) şi prof. dr. Irinel Popescu.

Asociaţia Română pentru Studiul Ficatului (ARSF), condusă în prezent de prof. dr. Mihai Voiculescu este o organizaţie ştiinţifică naţională, înfiinţată în anul 1990 şi afiliată la Asociaţia Europeană pentru Studiul Ficatului (EASL). De la debut şi până în prezent a organizat peste 25 de congrese naţionale cu o numeroasă şi valoroasă participare naţională şi internaţională. De remarcat a fost ultimul congres din septembrie 2014 care a reunite peste 1.000 de participanţi. În 1999 a fost gazda primului Post Graduate Course al EASL, iar în 2008 a Cursului Balcanic de Hepatologie.

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

Abonează-te la newsletter

:
: