Politici de Sanatate

Agenți cancerigeni la locul de muncă: regimul de protecție al UE include noi substanțe

04 aprilie
12:56 2018
Agenți cancerigeni la locul de muncă: regimul de protecție al UE include noi substanțe

Noile norme ale UE pentru protecția angajaților față de expunerea la substanțe cancerigene și mutagene au fost susținute marți de Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale.

Deputații europeni au susținut propunerea Comisiei de stabilire a unor valori limită care pot fi inhalate (cantitatea maximă dintr-o substanță, permisă în aerul de la locul de muncă) și valorile maxime pentru piele (posibilitatea ca o substanță să poată fi absorbită în mod semnificativ prin piele) pentru carcinogeni nocivi.

De asemenea, aceștia au fost de acord să reglementeze nivelurile de expunere pentru uleiurile utilizate în motoarele pentru automobile, feroviare, marine și aeronave și la utilajele portabile. Comitetul științific pentru limitele de expunere profesională a identificat că aceste uleiuri ar putea fi absorbite prin piele cu efecte potențial dăunătoare. Mai mult, pentru a proteja cei 4 milioane de lucrători din UE care sunt potențial expuși la emisiile de gaze din motorină, deputații europeni au modificat în cele din urmă propunerea inițială pentru a adăuga valori limită de expunere și pentru fumul de motorină.

Locuri de muncă cu risc ridicat de expunere la agenți cancerigeni

Această a doua revizuire a directivei din 2004 intenționează să reducă și mai mult riscul angajaților de a face cancer, principala cauză a deceselor legate de muncă în întreaga UE.

Un studiu efectuat de Agenția Europeană pentru Securitate și Sănătate la Locul de Muncă a arătat că lucrătorii care sunt cel mai expuși riscului de a face cancer din cauza condițiilor de la locul de muncă sunt angajați în următoarele sectoare:

– construcții

– industria metalului

– fabricarea și industria de automobile și reparații

Cercetarea a demonstrat că lucrătorii angajați în locuri de muncă cu un nivel scăzut de calificare sunt expuși mai des la niveluri ridicate de agenți cancerigeni decât lucrătorii cu gulere albe.

Proiectul de raport a fost adoptat cu 41 de voturi pentru, 0 împotrivă și 7 abțineri. Negocierile dintre Parlament și miniștrii UE pot începe acum, deoarece statele membre și-au adoptat deja poziția de negociere.

Substanțele care ar face obiectul valorilor limită de expunere sunt: ​​tricloretilenă, 4,4-metilendianilină, epiclorhidrină, dibromură de etilenă, diclorură de etilenă și amestecuri care conțin benzo(a)piren.

Uleiurile care ar putea fi acoperite în cadrul acestor modificări includ UEO (uleiuri de motor utilizate), substanțe utilizate în motoarele pentru automobile, feroviare, marine și de transport aerian și mașini portabile, inclusiv ferăstraie cu lanț și mașini de tuns iarba.

Vaporii de evacuare ai motorului diesel sunt incluși în propuneri.

Alte articole

TOP

Video – How the EU connected experts to treat epilepsy

revista politici de sanatate-editie speciala

revista politici de sanatate

comisia europeana

Abonează-te la newsletter

:
: