Politici de Sanatate

Administrarea corectă a medicamentelor poate reduce costurile îngrijirii medicale

10 iulie
15:47 2017
Administrarea corectă a medicamentelor poate reduce costurile îngrijirii medicale

Într-o perioadă în care costurile sănătății sunt analizate din ce în ce mai atent, un nou studiu demonstrează că administrarea medicamentelor conform prescrierii poate duce la scăderea costurilor îngrijirii medicale.

Studiul, realizat pe pacienții cu boli inflamatorii intestinale (IBD), a arătat că adolescenții și copiii cu o aderență din ce în ce mai slabă la tratament ajung la costuri de 3 ori mai mari decât cei la care tratamentul funcționează. ”Acest studiu are ramificații importante pentru reforma sănătății și pentru modul în care medicii evaluează aderența la tratament și intervențiile în îngrijirea medicală de rutină. Eforturile susținute pentru reducerea lipsei de aderență a tratamentului în bolile cronice s-ar putea să aducă reduceri concomitente ale costurilor sănătății”, a declarat dr. Kevin Hommel, directorul Centrului de Cercetare Tehnologică în Sănătate din cadrul Spitalului pentru Copii din Cincinnati.

Dr. Hommel a efectuat studiul pe 99 de pacienți cu vârste între 2 și 21 de ani, toți cu IBD, afecțiune cronică a cărei incidență crește la nivel global și care a fost considerată o epidemie globală iminentă. Cercetătorii au colectat date în fiecare lună, timp de doi ani, despre modul de administrare a medicamentelor de către pacienți, severitatea bolii și costurile îngrijirii medicale.

După ce au luat în calcul severitatea bolii, medicii au descoperit o creștere de trei ori a costurilor la cei care, în mod constant, nu își luau medicamentele conform prescripției. Pacienții care au început să răspundă din ce în ce mai mult la tratament au înregistrat aproximativ aceleași economii ca cei care își luau medicamentele corect. ”Ceea ce sugerează că nu este niciodată prea târziu să îți modifici comportamentul pentru a îmbunătăți starea de sănătate și a crește economiile”, a concluzionat dr. Hammel. (V.G.)

Sursa: https://www.sciencedaily.com/releases/2017/07/170707133829.htm

Alte articole

TOP

Video

revista politici de sănătate

Abonează-te la newsletter

:
: