Politici de Sanatate

19 târguri de sănătate pentru 19 comunități rurale

16 septembrie
11:01 2014
19 târguri de sănătate pentru 19 comunități rurale

19 comunități rurale vor intra într-un proces de instruire, specializare și formare profesională în cadrul unui proiect derulat din fonduri europene de Fundația Romtens. Proiectul Dezvoltarea Resurselor Umane în 19 Comunități Rurale din Regiunile Centru, Sud-Est, Sud-Muntenia – PSCR2 se desfășoară până în octombrie 2015 și abordează două domenii: dezvoltarea comunitară și promovarea sănătății la locul de muncă.

Manageri, angajați, șomeri, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, persoane inactive sau ocupate în agricultura de subzistență, sunt categoriile înspre care se îndreaptă proiectul. În jur de 740 de persoane din mediul rural vor fi implicate în programe de informare și consiliere în carieră, 630 de persoane vor urma cursuri de formare profesională, iar pentru alte 135 se va facilita integrarea pe piața muncii.

Fundația Romtens, în colaborare cu partenerii săi – Departamentul de Medicină Experimentală, Università degli Studi di Perugia, Italia, SC. DAD Expertise SRL, SC Euro DSM Management și Consultanță SRL și Asociația Europa pentru Dezvoltare Umană, îşi propune ca, prin intermediul acestui proiect, să contribuie în mod activ la dezvoltarea sustenabilă a resurselor umane din mediul rural precum şi la educarea acestora, în ceea ce priveşte sănătatea individuală şi sănătatea în raport cu locul de muncă.

Se vor derula activități de formare specifice: manager de proiect, manager resurse umane, inspector resurse umane, competenţe antreprenoriale, inspector SSM, specialist SSM, un curs de calificare (lucrător în comerţ), sesiuni individuale și colective de consiliere, campanii de informare și conștientizare pe teme legate de promovarea sănătății, în general şi la locul de muncă, elaborarea și diseminarea de ghiduri de dezvoltare rurală, vizite de studiu, vizite de intrare în parteneriat, evenimente de promovare a proiectului și de prezentare a rezultatelor acestuia etc.

19 târguri de sănătate și 19 caravane locale vor fi organizate cu scopul de a promova un stil de viață sănătos și spre conștientizarea importanței respectării normelor de sănătate și securitate la locul de muncă.

 Dr. Richard Constantinescu

 Pentru informațiii suplimentare:

Cristina Rotaru

Expert informare, Fundația Romtens

E-mail: cristina.rotaru@romtens.ro

Telefon: 0722.362.361, 021.637.30.02

www.romtens.ro

 

 

 

 

 

 

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: